Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Vill du vara med och utveckla Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) och bidra med din erfarenhet från både akademi och ledarskap? Utbildningsavdelningen vid HLK söker en engagerad lektor med förordnande som programansvarig på halvtid under 4 år. Som programansvarig kommer du organisatoriskt att tillhöra en av tre avdelningar – beroende på inom vilket ämnesområde du har din examen. Forskning inom HLK organiseras i olika forskningsmiljöer och avdelningarnas medarbetare medverkar i flera av dessa miljöer. Läs gärna mer under forskning på ju.se.

ARBETSUPPGIFTER
I tjänsten som lektor ingår undervisning och examination i kurser på grund- och avancerad nivå samt handledning av uppsatser och examensarbeten. Även forskning inom för grundlärarutbildningen relevant ämnesområde samt övrigt administrativt arbete ingår i tjänsten.

Som programansvarig för grundlärarutbildningen har du det övergripande ansvaret för samordning och utveckling av programmet och dess kurser. Visst budgetansvar ingår också. Du har ett operativt kvalitetsansvar där du förväntas bedriva ett systematiskt förbättringsarbete och du arbetar i nära samverkan med både interna och externa kontakter. Du har även ett övergripande ansvar för de verksamhetsförlagda delarna av programmet där du t.ex. kommer att arbeta med kvalitetsfrågor, omvärldsbevakning, internationalisering och samverkan.

Du har daglig kontakt med både studenter och personal inom programmet och du har flera utbildningsledare och programansvariga som dina närmsta kollegor. I ditt uppdrag som Programansvarig kommer du att vara en viktig del av vårt strategiska arbete med att utveckla och kvalitetssäkra våra utbildningar och tillsammans med andra verksamhets- och personalansvariga arbeta för att stärka vår akademi nationellt och internationellt.

KVALIFIKATIONER
Som lektor behöver du ha:

 • avlagt doktorsexamen inom ett för HLKs forskning och utbildning relevant område
 • dokumenterad pedagogisk skicklighet, inklusive undervisning på engelska
 • genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper och förbinder dig att genomgå högskolepedagogisk utbildning under de två första anställningsåren
 • potential att utveckla och leda utbildnings- och forskningsverksamhet
 • visat god förmåga att samverka med omvärlden
 • visat god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt
 • visat god ledarskapsförmåga

För att lyckas och trivas i rollen som programansvarig ser vi gärna att du även har tidigare erfarenhet av verksamhetsledning liksom av undervisning inom grundlärarutbildningen eller motsvarande utbildningar.

Du behöver ha en väl utvecklad kommunikativ förmåga som präglas av tydlighet och lyhördhet och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har en god samverkansförmåga med vilken du verkar för att inkludera och skapa delaktighet.

Vi vill att du som person är lösningsorienterad och att du arbetar uthålligt med stort målfokus och god förmåga att prioritera och fatta beslut.

Vid bedömningen av din ansökan kommer lika stor vikt att läggas vid den vetenskapliga som vid den pedagogiska skickligheten. Stor vikt kommer också att läggas vid din personliga lämplighet.

ANSTÄLLNING
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som lektor, med förordnande som programansvarig på 50 % under 4 år. Anställningen inleds normalt med provanställning. Tillträdesdag augusti 2019 eller enligt överenskommelse.

Arbetstidsvillkor: Lektor – årsarbetstid för lärare enligt högskolans kollektivavtal. Programansvarig – förtroendearbetstid enligt högskolans kollektivavtal.

ANSÖKAN 
Välkommen med din ansökan senast 2019-02-03. Ansökan skickas in via vårt rekryteringssystem. Bilagor föredras i PDF-format.

Ansökan ska innehålla: 

 • Avsiktsförklaring
 • Styrkt meritförteckning
 • Kortfattad beskrivning av pedagogisk och vetenskaplig verksamhet
 • Publikationslista
 • De vetenskapliga arbeten som åberopas som grund för anställningen, max 5 st.
 • Referenser och löneanspråk
Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2018/2831-221
Kontakt
 • Håkan Sandgren, Utbildningschef, +46 36-10 1355
Facklig företrädare
 • Britt-Marie Leivik-Knowles, Saco-S, +46 36-10 1453
 • Ingrid Bardon, Lärarförbundet, +46 36-10 1390
Publicerat 2018-09-19
Sista ansökningsdag 2019-02-03

Takaisin avoimiin työpaikkoihin