Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom media- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, HR-området och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Vi söker nu en universitetsadjunkt i engelska.

Arbetsuppgifter

Vi värdesätter din bakgrund och dina erfarenheter och erbjuder dig ett varierat arbete med nära samarbete med kollegor och studenter.

I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår:

  • att planera och genomföra undervisning på grund- och avancerad nivå i de lärarutbildningar där engelska ingår som en del, samt i fristående kurser
  • handledning och examination på grund- och avancerad nivå samt genomförande av VFU-besök
  • att medverka i högskolans övriga verksamheter, som uppdragsutbildning och administrativt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har filosofie magisterexamen med engelska eller närstående ämnesområde som huvudämne. Du förutsätts även ha goda kunskaper i svenska.

Det är meriterande om du har högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande kunskaper samt dokumenterad pedagogisk skicklighet och erfarenhet av att undervisa på högskolenivå. Det är även meriterande om du har en pågående eller avslutad forskarutbildning i relevant ämnesområde. Vi ser det som positivt om du har kunskaper i engelsk litteraturvetenskap eller ämnesdidaktik.

Som person är du flexibel och kommunikativ och du har god förmåga att arbeta självständigt. Ditt arbetssätt präglas av struktur och noggrannhet. Vid bedömning av de sökande kommer lika stor vikt fästas vid den vetenskapliga som den pedagogiska skickligheten.

Anställning

Anställningen är på heltid och tidsbegränsad med start 2018-08-01 eller enligtöverenskommelse och pågår som längst till och med 2019-01-31.

Upplysningar

Vid frågor vänligen kontakta;

Avdelningschef Håkan Sandgren, 036 - 10 13 55, hakan.sandgren@ju.se
Ämnesansvarig Anette Svensson, 036-10 13 85, anette.svensson@ju.se

Fackliga representanter

Britt-Marie Leivik-Knowles, Saco-S, 036-10 14 53, britt-marie.leivik-knowles@ju.se 
Ingrid Bardon, Lärarförbundet, 036-10 13 90, ingrid.bardon@ju.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-31. Ansökan skickas in via vårt rekryteringssystem. Bilagor föredras i pdf- format. Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev
  • CV
  • Referenser
Anställningsform Temporary position 3-6 months
Anställningen avslutas 2019-01-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2018/534-221
Publicerat 2018-02-05
Sista ansökningsdag 2018-03-31

Return to job vacancies